Met twee auto’s in de top tien is Toro Rosso één van de winnaars van de kwalificatie. In de natte omstandigheden bewezen Jean Eric Vergne en Daniel Ricciardo maar weer eens uit het goede racehout te zijn gesneden. Ze starten morgen als zevende en tiende.

“Het was een moeilijke kwalificatie”, vertelt Vergne. “De omstandigheden waren erg tricky. Op gegeven moment dacht ik dat ik niet door Q1 zou komen. Het ging niet goed en de auto voelde niet lekker aan. We hebben snel wat aanpassingen gedaan en toen ging het opeens wel.”

De Fransman ging zelfs zo goed dat hij Q3 bereikte en de race uiteindelijk als zevende begint. Daarmee evenaart hij de beste prestatie van Toro Rosso dit seizoen. “Dit was echt mijn beste kwalificatie in de Formule 1 ooit. Maar op zaterdag worden er nog geen punten uitgedeeld. Ik moet morgen nog goed presteren. De auto is nu goed dus ik heb veel vertrouwen in de race morgen.”

Ricciardo
Daniel Ricciardo was ook zeer tevreden met zijn resultaat, maar benadrukt vooral de teamprestatie. “Met twee auto’s in de top tien laten we ons wel even zien. Het is een knap staaltje werk van het team. Ik hoop morgen op een droge race, want ik voel me toch niet helemaal lekker op de intermediates. We kunnen dan ook een paar mensen voor ons pakken, want die zijn op een droge baan gewoon langzamer dan wij.”