*

Toro Rosso zit er goed bij in Monte Carlo

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Toro Rosso zit er goed bij in Monte Carlo
Racepictures

Met twee auto’s bij de eerste tien in VT1, met twee coureurs in de top vijf in VT2: Toro Rosso zit er vooralsnog goed bij in Monaco.

Normaal gesproken worden dat soort prestaties dan getemperd met een clichématig ‘het is pas vrijdag’ – of donderdag in dit geval, aangezien dat de trainingsdag is in Monaco – maar Carlos Sainz en Daniil Kvyat kunnen er niet omheen dat ze happy zijn met de aftrap.

“Na hoe deze trainingen gingen, mogen we wel zeggen dat we blij zijn met hoe alles gaat”, zegt Sainz, die achtereenvolgens negende en vijfde was. “Ik denk dat we gedaan hebben wat we moesten doen op deze donderdag in Monaco.”

Met P4 en P5 in de tweede training sloot Toro Rosso de dag sterk af.

“We hebben stukje-bij-beetje opgebouwd qua tempo en wat verschillende set-ups geprobeerd om me vertrouwen te geven in de auto”, vervolgt Sainz, die dan nog wel, zoals het hoort, erkent dat er ‘van donderdag tot en met zaterdag nog veel kan veranderen’. “Dus we mogen niet op de zaken vooruitlopen, maar dit is wel een goed begin.”

Dat vindt ook Kvyat, die zesde was in VT1 en daarna de vierde tijd reed in de middagsessie. “We hebben niet alleen veel kunnen rijden, het waren nog eens goede rondjes ook.” Volgens de Rus zit Toro Rosso er vooralsnog goed bij. “We lijken competitief te zijn. Nu moeten we dat dus zien vast te houden voor de kwalificatie en de race.”

Lees meer over

Kvyat Sainz Toro Rosso