Toro Rosso-coureurs Kvyat en Sainz zijn lekker begonnen aan het weekend in Monaco. Na Red Bull en Mercdes was Toro Rosso het snelste team.

Daniil Kvyat liet met de zesde respectievelijk vijfde tijd zien al behoorlijk vertrouwd te zijn met zijn nog relatief nieuwe bolide. De Rus denkt dat Toro Rosso een goed weekend kan hebben, mits ze hun huiswerk goed blijven doen.

“Het zag er vandaag in ieder geval goed uit. We hebben veel gereden zonder noemenswaardige problemen. Er valt nog genoeg te doen, zoals het analyseren van de nieuwe ultrasoft-banden, maar het potentieel is er zeker.

Carlos Sainz zegt vooral te hebben genoten van zijn eerste twee vrije trainingen: “Een vlekkeloze dag als deze helpt je het vertrouwen op te bouwen voor de rest van het weekend. Het circuit is echt een stuk sneller dan vorig jaar en dat blijkt ook wel uit de rondetijden.”

Sainz heeft wél al enkele belangrijke conclusies over de ultrazachte banden getrokken: “Ze slijten een stuk sneller dan gedacht. Het zal niet eenvoudig worden om ze goed te houden, maar dat geldt natuurlijk voor iedereen. Al met al ben ik tevreden met deze start van het weekend.”