Halverwege de Grand Prix van Spanje dacht Daniel Ricciardo dat hij veel punten mee naar huis zou meenemen. Aan het eind van de race was hij toch nog gelukkig met het ene puntje dat hij overhield.

“We waren heel wisselvallig in Barcelona”, vertelt Daniel Ricciardo in zijn blog op de webstie van Toro Rosso. “In de eerste stint ging mijn auto voor geen meter en viel ik ver terug. In de tweede stint reed ik opeens heel veel auto’s voorbij. Ik dacht toen echt hoog te scoren. Helaas viel ik op het eind weer terug en kon ik nog net Guttiérrez achter me houden.”

Met een tiende plaats laat Ricciardo wel zien dat de Toro Rosso weer vooruitgang heeft geboekt. Na een dramatisch weekend in Bahrein lijkt het kleine broertje van Red Bull weer op de goede weg, ondanks dat het team maar één punt overhield aan het optreden. Teamgenoot van Ricciardo, Jean-Eric Vergne viel namelijk uit.

“Onze auto werkt nog lang niet altijd optimaal”, vervolgt Ricciardo. “De ontwikkeling gaat met vallen en opstaan. We gaan op en neer op de grid ten opzichte van onze concurrenten. In Bahrein was het even niks, maar in Spanje zijn we weer terug. Dat is het resultaat van het niet mogen testen. Dan kan er wel eens een misser tussen zitten. Het is niet anders.”

Voor de volgende race in Monaco heeft Ricciardo in ieder geval alle vertrouwen in een goede afloop. “We moeten goed zoeken naar de juiste instellingen. In Barcelona konden we dus vooral in de tweede stint veel terrein boeken. Hopelijk staan we er in Monaco nog sterker voor. We hebben in ieder geval weer veel data over de updates. Nu kunnen we kijken wat er goed functioneerde en wat er beter kan.”