De uitstekende kwalificatie van Toro Rosso kreeg geen vervolg in de race. Beide coureurs moesten al vroeg de strijd staken.

Jaime Alguersuari verzekerde zich gisteren van de beste startplaats uit zijn carrière. Maar lang kon hij daar niet van genieten. In de eerste bocht werd hij getorpedeerd door Bruno Senna. De Spanjaard kon geen kant op en reed zijn voorwielophanging stuk op de Ferrari van landgenoot Fernando Alonso.

“Ik spreek normaal geen kwaad woord over collega’s, maar ik denk dat deze situatie voor iedereen duidelijk was”, verklaart Alguersuari. “Senna miste het rempunt volledig en duwde me in het pad van de Ferrari.”

“Erg spijtig voor het hele team”, vervolgt de Toro Rosso-coureur. “Maar we kunnen veel positieve punten uit dit weekend halen. De auto was duidelijk in staat punten te scoren. Ik kijk uit naar Monza, want ik zie geen reden waarom het daar niet zou kunnen lukken.”

Sébastien Buemi wist uit het gedrang in de eerste bocht te blijven en klom van de elfde naar de zesde plaats, maar werd even later geraakt door Sergio Pérez. “Hij reed bovenop me”, zegt de Zwitser. “Ik snap niet waarom hij dat deed. Ik lag duidelijk voor. Het leek wel of hij vergat te remmen. Mijn achtervleugel was compleet vernietigd, dus ik moest wel stoppen.”