Nieuwkomer Alexander Albon wacht ‘als hij zo doorgaat’ een grote toekomst in de Formule 1, zo denkt zijn Toro Rosso-teambaas Franz Tost.

Albon heeft net twee races achter de rug voor Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso, waarbij hij in zijn tweede Grand Prix zijn eerste punten scoorde, met een negende plek in Bahrein. De in Engeland geboren maar onder Thaise vlag rijdende Albon was daarbij beide keren sneller in de kwalificatie dan teamgenoot Daniil Kvyat, en teambaas Tost is onder de indruk, zo maakt hij duidelijk tegenover Motorsport.

“We zijn eigenlijk al sinds de eerste test onder de indruk van hem”, vertelt Tost. “Alexander doet het heel goed en als hij zo doorgaat, kan hij een heel succesvolle Formule 1-coureur worden”, denkt de Oostenrijker.
(tekst loopt door onder de foto)

Volgens Tost is Albons wagenbeheersing zijn grootste kracht, terwijl de 23-jarige coureur volgens hem ook goede technische feedback geeft. “Wat hij zegt, sluit precies aan bij wat Daniil aangeeft – en Daniil is een stuk meer ervaren.” Een ander pluspunt is dat Albon weet hoe hij met de tricky Pirelli-banden om moet gaan, aangezien hij daar ook in de Formule 2 op heeft geracet. “Dat heeft hij daar al geleerd en is heel belangrijk.”

Albon finishte vorig jaar als derde in het Formule 2-kampioenschap, achter George Russell en Lando Norris. Alle drie de coureurs hebben de stap naar de Formule 1 gezet en de rookies ‘verdienen’ het volgens Tost alle drie om in de koningsklasse te rijden. “Alex doet het fantastisch, net als Lando en George.”