Volgens Toro Rosso-teambaas Franz Tost is het veld in de Formule 1 dit jaar sterker dan ooit. De onvoorspelbaarheid maakt de sport volgens hem aantrekkelijker voor de fans.

“De Formule 1 is nooit beter geweest”, zegt Tost tegen het Britse blad Autosport. “In de eerste vier races hebben we vier verschillende winnaars gezien. De beslissing viel telkens pas bij het zwaaien van de finishvlag. Ook in de middenmoot zijn er spannende gevechten. Iedereen die ik spreek noemt de Formule 1 fascinerender dan ooit.”

Tost ziet een parallel tussen de sportieve strijd op de baan en het commerciële succes van de sport. Volgens hem heeft de Formule 1 veel te danken aan Bernie Ecclestone, die de Formule 1 in nieuwe markten heeft geïntroduceerd.

“Landen als Rusland, China en India zijn essentieel voor onze sponsoren”, zegt Tost. “Europa is de bakermat van de Formule 1 en het is belangrijk om daar de kernraces te houden, zoals Silverstone, Monza en Monaco. Maar de rest moet overzees zijn.”

Tost kijkt dan ook uit naar de terugkeer van de Formule 1 in de Verenigde Staten. Dit jaar is Austin toegevoegd aan de kalender en volgend jaar komt daar een stratenrace in de buurt van New York bij. “Dat is een mijlpaal die de populariteit van de Formule 1 een positieve impuls zal geven”, besluit Tost.