Goed nieuws voor reserves Romain Grosjean en Nico Hülkenberg: Toro Rosso-teambaas Franz Tost ziet het in ze zitten, al is de vraag natuurlijk wel hoe groot de kans op een racezitje bij het team is.

Toro Rosso is het ‘B-Team’ van Red Bull en treedt momenteel aan met Jaime Alguersuari en Sébastien Buemi in haar bolides. Dit tweetal is nog niet zeker van contractverlenging en Red Bull wil pas aan het eind van het jaar beslissen met wie het in 2012 aan de start verschijnt, maar kandidaten zijn er dus genoeg.

Behalve Algueruari en Buemi zelf, heeft Red Bull namelijk ook Daniel Ricciardo – momenteel ondergebracht bij HRT – en Jean-Eric Vergne nog achter de hand in haar eigen talentenprogramma. Tost heeft daar nu echter nog twee namen aan toegevoegd, door in interview met Formula1.com Grosjean en Hulkenberg naar voren te schuiven.

Als antwoord op de vraag voor welke rijders hij zou gaan als hij coureurs moest kiezen die nu in de paddock rondlopen, noemt Tost de Fransman en de Duitser namelijk, na eerst de namen van Nico Rosberg, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Fernando Alonso te laten vallen: “Maar dat zijn geen realistische kaarten”, weet hij. “Grosjean en Hülkenberg zijn dat wel.”

De keuze voor Hülkenberg licht Tost niet toe, maar die van Grosjean wel: “Renault heeft hem min of meer verpest door hem in 2009 als invaller naast Alonso te laten rijden, maar ik geloof nog altijd dat hij veel potentieel heeft”, aldus Tost, die overigens ook Paul di Resta nog noemde, maar dat lijkt ook geen realistische optie voor het juniorenteam van Red Bull.

Hoe serieus de woorden van Tost genomen moeten worden, valt overigens nog maar te bezien. Doorgaans is het namelijk Red Bull-adviseur Helmut Marko die uitmaakt wie er voor Toro Rosso rijdt.

Aangezien Grosjean en Hülkenberg in tegenstelling tot de eerder genoemde Vergne en Ricciardo geen deel uitmaken van het talentenontwikkelingsprogramma van de energiedrankjesfabrikant, is het maar zeer de vraag of zij in aanmerking komen voor een racezitje.