Franz Tost luidt in Singapore de noodklok. Hij wil graag duidelijkheid over wie in 2016 de motor zal leveren aan zijn renstal. “Want elke dag dat we langer moeten wachten, gaat ten koste onze prestatie in 2016”, aldus de Toro Rosso-teambaas.

Renault-topman Carlos Ghosn heeft verklaard dat de Formule 1 vanaf volgend jaar niet langer op Renault als motorleverancier hoeft te rekenen. Red Bull en ook Toro Rosso hebben nog een doorlopend contract met de fabrikant, maar alle partijen lijken daar onderuit te willen.

Tost: “Ik heb die uitspraken van Ghosn ook gelezen, maar ik heb van hem persoonlijk nog geen bericht ontvangen dat dat bevestigd.” Tost blijft in Singapore op de vlakte over de mogelijke opvolger van Renault. Hij zegt enkel dat er vertrouwelijke gesprekken gaande zijn.

Naar verwachting zal Ferrari opnieuw motorpartner worden van het Italiaanse team, een deal is er echter nog niet en dat baart Tost zorgen. “We werken erg intensief aan de nieuwe auto maar wat we nu nodig hebben is een beslissing over welke powerunit er in de auto gezet gaat worden. Want dat heeft een groot impact op de monocque, zeker aan de achterkant. Daarom hebben we uitsluitsel nodig. Elke dag dat er langer gewacht wordt, gaan ten koste van de prestatie van onze auto in 2016.”

Een uitgebreid interview met Franz Tost zal gepubliceerd worden in editie 14 van FORMULE 1 dat na de Grand Prix van Japan verschijnt.