Max Verstappen rijdt zo sterk dat hij de rest van de grid eruit laat zien als een veld met Formule 2-auto’s. Dat was de reactie van Mercedes-teambaas Toto Wolff na de Hongaarse Grand Prix, die door Max Verstappen met overmacht werd gewonnen. Voor de tweevoudig wereldkampioen van Red Bull was het alweer zijn zevende overwinning op rij.

“Red Bull heeft de zaken duidelijk het best voor mekaar”, zei Wolff. Mercedes-kopman Lewis Hamilton eindigde in de race als vierde, zijn teamgenoot George Russell als zevende. De voorsprong van Verstappen op de rest van het veld was echter enorm. Op zaterdag had Hamilton nog wel verrassend pole position veroverd, zijn eerste sinds eind 2021. De Brit was 0,003 seconden sneller dan Verstappen.

“Dat was een mega-Lewis rondje. Ik denk dat we in de race na Red Bull ook de snelste auto hadden, maar als je ziet wat Max Verstappen aan het doen is, dan zitten wij daar momenteel heel ver vandaan. Dat niveau moet echter wel ons doel zijn. Het is een meritocratie. We vechten terug en zullen weer races en kampioenschappen winnen, maar op dit moment rijdt Max zo sterk dat hij de rest eruit laat zien als een veld met Formule 2-auto’s”, aldus Toto Wolff.

Lees hier het raceverslag van de Hongaarse GP: Verstappen stelt al bij de start orde op zaken

De nieuwste editie van FORMULE 1 magazine ligt nu in de winkel, maar je kunt hem uiteraard ook online bestellen (met gratis verzending in heel Nederland). Het blad staat weer vol met interessante verhalen, exclusieve interviews en prachtige fotografie. Met in deze editie:

Max Verstappen benadert de perfectie in Spielberg & Silverstone
Reportage: Brad Pitt brengt de Formule 1 weer naar Hollywood
Interview: Het tweede raceleven van rallycoureur Jos Verstappen
Bestsellerauteur Günther Steiner spreekt: Ik houd van stilte
Historie: De moedige strijd van Écurie Nationale Belge
Surviving to Drive: Win een door Günther Steiner gesigneerd boek
Het mooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
En verder natuurlijk alles over de Grands Prix in Oostenrijk & Engeland