Jarno Trulli is niet geheel tevreden met het optreden van de racestewards in Hongarije. Hij verwijt ze nalatigheid en spuit zijn gal daarover in zijn column.

 

De Lotus-coureur heeft zijn column in de Italiaanse krant La Repubblica gebruikt als platform om zijn onvrede te uiten over gebeurtenissen tijdens de Hongaarse Grand Prix. Trulli is met name ontzet over een incident met Sauber-coureur Sergio Pérez.

 

“Dit keer is het aan mij om te klagen en de FIA op het matje te roepen, ook al was mijn race  veel te vroeg voorbij”, schrijft de Italiaan. “Bij de start kreeg ik te maken met drie incidenten wat mij deed terugvallen en daarna kwam Pérez met zijn absurde gedrag. Vlak daarna was het voor mij voorbij.”

 

Trulli schrijft dat Pérez heel langzaam reed. “Langzamer dan mijn Lotus. Ik haalde hem tot tweemaal toe in, maar om zijn positie terug te pakken, sneed hij de chicane af. De regels zijn hier heel duidelijk in: hij had aan de kant moeten gaan om mij de positie terug te geven. Maar het leek hem niets te interesseren en hij bleef gewoon doodleuk voor me rijden.”

 

“Hij toonde een zeldzame vorm van onbeleefdheid en onwetendheid met betrekking tot de regels. Ik vraag me dan ook af waarom de FIA niet ingegrepen heeft. Daar zijn ze toch voor? Ik kan me nog voorstellen dat een jongen zijn schouders erover ophaalt, maar de stewards hadden moeten ingrijpen.’

 

“Wat ik wil zeggen is het volgende: er is maar één reglement en die is voor iedereen van toepassing: dus niet alleen voor de jongens die vooraan rijden, maar ook voor de coureurs in de achterhoede.”