2011 begint voor Jarno Trulli langzaam aan een nachtmerrie te worden. Hij is maar zelden langzamer dan Heikki Kovalainen en kampte lang met een probleem met zijn stuurbekrachtiging. Nu dat is verholpen gaat het niet onvoorwaardelijk beter. In Singapore delft hij vooralsnog opnieuw het onderspit.

Uiteraard bleef Lotus Virgin en HRT voor. Bijna net zo vanzelfsprekend is het als Kovalainen Trulli voorblijft. Volgens de Italiaan loopt het bij hem dit weekend nog voor geen meter. “Ik heb de hele dag al moeite met het gedrag van de auto. Ondanks dat ik in de kwalificatie dicht bij Heikki in de buurt kwam ben ik toch niet tevreden met waar we staan”, vertelde Trulli na afloop in Singapore.

“Mijn monteurs hebben heel hard gewerkt om de problemen op te lossen. Ik wil hun bedanken dat het hun is gelukt een auto te leveren waarmee ik toch die ene snelle ronde kon rijden. Nu gaat het erom dat we de boel heel houden en de race uitrijden.”

Kovalainen is blij dat zijn banden niet zo snel slijten. Dat biedt immers perspectief voor de race. “Ik ben best blij met de kwalificatie”, liet de Fin na afloop weten. “Hoewel ik in mijn tweede ronde werd opgehouden kwam ik toch binnen een seconde van de auto voor mij. Ik kwam dicht in de buurt van het maximaal haalbare.”

“We hebben ons absoluut verbeterd ten opzichte van de derde training. Ook viel de bandenslijtage erg mee. We staan er voor morgen daarom denk ik goed voor. Dit is een lange race waarin de safetycar ongetwijfeld naar buiten zal komen. Het doel voor ons is dus duidelijk: de auto heel houden en in een positie belanden waar we kunnen profiteren van hetgeen dat voor ons gebeurt.”