De toekomst van Jarno Trulli bij Lotus is in gevaar. Hoewel de Italiaan een contract heeft zijn er signalen dat Tony Fernandes hem wil inruilen voor een jongeling.

Trulli kent een alles behalve goed seizoen. Hij staat het hele jaar al, mede dankzij een chronisch probleem aan de stuurbekrachtiging, in de schaduw van Heikki Kovalainen. Waar de Italiaan in de achterhoede lijkt te verpieteren, fleurt de Fin op. Niemand haalde dit jaar meer coureurs in dan Kovalainen en hij is nu de enige coureur van de drie nieuwe teams die af en toe in de buurt kan komen van de gevestigde orde.

Hoewel Fernandes erg blij is met de ervaring van Trulli, lijkt hij volgens 422race toch op zoek te gaan naar een vervanger voor de coureur uit Pescara. Er zijn meerdere GP2-coureurs die met een zak euro’s willen instappen bij Caterham, zoals het team volgend jaar gaat heten. Gegadigden zijn onder andere Jérôme d’Ambrosio, die waarschijnlijk moet vertrekken bij Virgin voor Charles Pic. Ook de namen van HRT-coureur Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne worden genoemd.

422race komt met nog met meer namen, maar voor andere stoeltjes. Davide Valsecchi zei tegen de website dat hij met Lotus/Caterham praat om volgendj jaar derde rijder te zijn bij het team. Ook kijkt hij echter naar Renault, waar het nog niet zeker is dat Robert Kubica terugkeert na zijn zware blessures. Daar heeft hij echter concurrentie dan Giedo van der Garde, die acht miljoen euro schijnt mee te nemen.