De Formule 1 test in 2017 tijdens het seizoen in Bahrein en Hongarije. Ook staat er een bandentest in Abu Dhabi in de planning voor na afloop van het seizoen.

Voorafgaand aan het seizoen staan er natuurlijk eerst acht testdagen in Barcelona op het programma, waarna er dus nog twee tussentijdse test volgen en uiteindelijk een afsluitende bandentest.

Dat bericht Autosport, dat meldt dat de eerste tussentijdse test op de woensdag en donderdag na de Grand Prix van Bahrein zal plaatsvinden, op 18 en 19 april op het Bahrain International Circuit.

De tweede tussentijdse test volgt dan in de zomer, na de Grote Prijs van Hongarije. Op dinsdag 1 en woensdag 2 augustus wordt er getest op de Hungaroring, alvorens daarna de zomerstop begint.

In totaal zijn er dus vier tussentijdse testdagen, waarbij de teams op twee van die dagen een young driver moeten inzetten. Dat is een coureur met minder dan drie Grands Prix achter zijn naam.

Na de seizoensfinale van 26 november in Abu Dhabi wordt op de dinsdag en woensdag daarna op het Yas Marina Circuit vervolgens een bandentest afgewerkt. Teams mogen daarbij inzetten wie ze willen.

De bandentest dient om teams en coureurs kennis te laten maken met de nieuwe bandencompounds waar Pirelli in 2018 mee zal komen. De test sluit aan bij de intentie Pirelli meer testgelegenheid te geven.

Zoals gezegd wordt er, zoals traditie is, ook nog voor aanvang van het seizoen getest en gebeurt dit in Barcelona. De eerste vierdaagse test is van 27 februari t/m 2 maart, de tweede van 7 t/m 10 maart.