De genodigden van het FIA International Stewards Programma in Geneve gisteren hadden een bijzondere gast in hun midden. In het kader van zijn taakstraf was Max Verstappen opgedragen een dagje mee te discussiëren. 

Verstappen kreeg de straf voor zijn opstootje met Esteban Ocon in Brazilië. De Fransman had hem van de baan gereden toen hij op een ronde werd gezet. “Max nam deel aan een aantal interactieve casestudysessies, waarbij een incident werd onderzocht, overleg gepleegd met de stewards en een passende sanctie werd bepaald”, zo meldt zijn website.

Lees ook: Twee dagen taakstraf voor Verstappen na opstootje met Ocon

De Nederlander zat eerder een dag van zijn straf uit bij de stewards tijdens de ePrix van Marrakesh. Net als toen heeft hij nu ook weer veel geleerd, zo zegt hij. “We doen ons werk op de baan en proberen alles uit onze race te halen, en het moge duidelijk zijn dat de stewards hun werk doen om via de beste manier een eerlijke beslissing te kunnen nemen”, aldus Verstappen.

“Het is een goede les geweest en ik heb veel geleerd, zowel tijdens mijn dag in Marrakesh, waar ik me heb vermaakt en die me veel inzicht gaf m.b.t. de stewards, en nu hier. Ik denk dat het goed is om ook aan dit event te hebben deelgenomen.”