*

Verstappen positief over Formule E na taakstraf: ‘Ik vind de klasse wel cool’

Nino Stuivenberg

Nino Stuivenberg

14 januari 2019 10:37

Verstappen positief over Formule E na taakstraf: ‘Ik vind de klasse wel cool’
Red Bull

Hij vond de twee dagen taakstraf eerst “een beetje streng”, maar uiteindelijk is de werkstraf voor Max Verstappen een leerzame ervaring geweest. Dat vertelt de Limburger na zijn meeloopdag bij de Formule E in Marokko, die hij omschrijft als “interessant” en “constructief”.

Verstappen kreeg de taakstraf voor zijn gedrag na afloop van de Grand Prix van Brazilië, waar hij het beruchte opstootje met Esteban Ocon had. In Marokko liep hij daarom bij de Formule E een dag lang mee met de stewards en volgde hij hun werkzaamheden. “Het is interessant om het eens van de andere kant te bekijken. Normaal gesproken kan je geen volledige dag met de stewards doorbrengen”, vertelt Verstappen.

Lees ook: Max Verstappen dit weekend naar Marokko voor taakstraf

“Iedereen heeft zijn eigen taak tijdens een weekend. Het is goed om echt te zien wat er nodig is om zulke belangrijke beslissingen te maken. Soms is een beslissing voor een persoon niet leuk, maar moet die genomen worden en moet je de regels volgen”, beseft de Nederlander. “Het is goed om andere dingen in het racen te ervaren en niet alleen in de auto te zitten. Om hier te zijn en dit soort werk te doen, dat was constructief voor mij.”

Max Verstappen met de stewards in Marrakesh. © FIA.

Voor Verstappen was het tevens de eerste keer dat hij de Formule E van dichtbij gezien heeft. “Ik heb de Formule E natuurlijk wat op televisie gevolgd, maar ik ben nooit in de paddock geweest”, aldus de Red Bull-coureur. “Ik heb genoten van de dag. Ten eerste was het een spannende race. Het kampioenschap groeit duidelijk en er zijn hier veel fabrikanten, dus ik vind het een coole klasse.”

‘Taakstraf doet geen recht aan de Formule E’
Niet iedereen in de Formule E-paddock was even enthousiast over de taakstraf van Verstappen. Coureur Sam Bird, die zaterdag derde werd bij de ePrix van Marokko, was minder blij met het feit dat de FIA een coureur naar de Formule E heeft gestuurd voor zijn taakstraf. “Ik bedoel, om het een taakstraf te noemen om naar een Formule E-race te komen, dat doet niet echt recht aan de Formule E. Dit is een geweldige klasse en mensen betalen om ons te bekijken. Het zou geen straf moeten zijn om hier te komen”, legt hij uit bij Autosport.

“Ik heb hem (Max Verstappen, red.) niet gezien, maar het is leuk dat hij hier is”, aldus Bird, de teamgenoot van Robin Frijns in de Formule E. “Ik hoop dat hij het wat vond en ik hoop dat hij goede feedback zal geven aan zijn collega’s.”