Hoewel Vitantonio Liuzzi nog een contract voor 2012 bij HRT zegt te hebben, geeft de nieuwe teambaas Luis Perez-Sala aan dat de positie nog niet definitief is ingevuld.

Volgens Perez-Sala kan het ook nog wel even duren voordat de rijdersbezetting wordt gecompleteerd. “We zijn met verschillende coureurs in gesprek”, zegt hij. “Maar er valt nog niets over te zeggen. We hakken de knoop dit kalenderjaar zeker nog niet door. Wie de tweede coureur wordt volgend seizoen is misschien wel de minst dringende kwestie op dit moment.”

HRT heeft meer haast met het vinden van een locatie voor het nieuwe hoofdkwartier. “We werken nu vanuit een tijdelijk onderkomen in Valencia”, vertelt Perez-Sala. “Daar blijven we totdat we een nieuwe stek hebben gevonden. Er zijn een paar goede opties, maar ook hier is nog niets beslist.”

Wat wel zeker is, is dat Pedro de la Rosa volgend jaar voor het team zal rijden. Het doet Perez-Sala goed dat de Spanjaard zijn vertrouwen in het nieuwe bewind bij HRT heeft uitgesproken. “Ik hoop dat we dat kunnen terugbetalen in de vorm van resultaten”, zegt Perez-Sala. “Naarmate onze samenwerking vordert, hoop ik dat hij trots is dat hij deze beslissing heeft genomen.”