Zie hem dan lopen, helemaal de man – Fernando Alonso. Een paar dagen geleden wist hij niet of hij hier wel zou mogen racen, nu hoopt hij zijn landgenoten tijdens de Grand Prix van Europa te verrassen met een podiumplaats.Ook al heeft hij op dit moment de auto niet om te schitteren, Fernando Alonso is en blijft een fascinerende coureur. Helaas zien we dit jaar veel te weinig van wat hij in zijn mars heeft. Het is te hopen dat daar snel verandering in komt. En of dat inderdaad bij Ferrari is, zoals wordt beweerd, is afwachten.

Gelukkig weet hij ook buiten de Grands Prix te boeien. Afgelopen weekend nog zorgde hij voor een spetterende show tijdens Bavaria City Racing in Rotterdam. Speciaal voor collega Laura Postma was er een gaatje in zijn agenda vrijgemaakt om ons bij te praten over de laatste stand van zaken.

Helaas kreeg Postma zaterdag een telefoontje met de mededeling dat Renault een radiostilte had ingelast in verband met de beroepszaak van afgelopen maandag.

Spijtig genoeg ging ons interview met Alonso dus niet door. De enige die hem in Rotterdam sprak – naast premier Balkende (lucky bastard!) was onze fotograaf Peter van Egmond. Van Egmond, net terug van een klim naar de nok van de Erasmusbrug, zag Alonso wat pielen met de krik. Duidelijk verveeld krikte Alonso de auto een paar keer op en neer zoals ze ook tijdens pitstops doen.

“Solliciteer je naar een nieuw baantje,” vroeg Van Egmond quasi bijdehand aan Alonso. “Nee,” antwoordde die lachend, “ik kijk alleen even of dit misschien iets is voor Nelsinho Piquet…”