Davide Valsecchi, momenteel nog testcoureur van Lotus, heeft onthuld dat ook hij nog geen salaris heeft ontvangen van zijn werkgever over 2013.

Net als Kimi Räikkönen vorig jaar al deed, legde de Italiaan in een interview met de Italiaanse Formule 1-site f1passion.it de financiële beperkingen van het team bloot. “Mijn salaris lijkt nog het meest op dat van een ober, maar ze hebben me nog niet betaald, “ vertelt Valsecchi, die graag wil vertrekken bij de renstal.

Valsecchi was het afgelopen seizoen de testcoureur van Lotus, maar kwam niet in actie, ondanks de absentie van Kimi Raikkonen in de laatste twee races. De Italiaan was woedend over de keuze van het team om Heikki Kovalainen op te roepen als vervanger en wil na een jaar testen weer gaan racen. Zijn toekomst ligt echter niet in de Formule 1 omdat, volgens Valsecchi, “de Mexicanen en Venezolanen” hem uit de koningsklasse houden.

Ondanks de frictie die tussen Valsecchi en Lotus is ontstaan, wil de coureur zijn werkgever graag bedanken: “Ik ben heel dankbaar dat Lotus mij als testrijder heeft gekozen, zonder daarvoor ook maar een euro van mij te hebben ontvangen. We hebben het wel over een team dat minstens twee tot drie miljoen euro kan vragen voor een stoeltje: ik mag niet klagen. Bovendien hebben ze me altijd goed behandeld en ik weet zeker dat ze me zo snel mogelijk zullen betalen om hun schuld af te lossen.”