Voor Giedo van der Garde zat de tweede vrije training er na elf ronden op. Een uitglijder in de derde bocht van het Circuit Albert Park bracht zijn werkdag tot een voortijdig einde. “Ik maakte een foutje.”

De groene Caterham ploegde door de grindbak en kwam daar tot stilstand. Er restte Van der Garde niets anders dan uit te stappen en zijn auto achter te laten. “Bij het terugschakelen brak de achterkant van de auto uit”, vertelt Van der Garde. “Daardoor kwam ik in het grind terecht. Dat zou op zich niet het einde hoeven zijn, maar de auto schoot in de antistall-modus (een systeem dat voorkomt dat de na een spin motor afslaat, red.).”

“Daardoor had ik geen aandrijving en als je eenmaal stilstaat kom je dat grind niet meer uit. Hoe het kon dat de antistall aanging weet ik niet, maar dat ik van de baan schoot was mijn fout. Vervelend, maar het kan een keer gebeuren. Hebben we dat ook weer gehad.”

Grote gevolgen hoeft het incidentje volgens Van der Garde niet te hebben. “Ik heb nog niet op de supersofts gereden en dat is wel jammer, maar dat haal ik in de derde vrije training wel in. Morgen gaat het tijdens de kwalificatie waarschijnlijk regenen, dus we zien vanzelf wel wat er gebeurt.”