Giedo van der Garde is zoals bekend op zoek naar een racezitje in het WEC of de DTM, maar zegt toch ook nog een klein beetje hoop te koesteren dat een Formule 1-comeback mogelijk is.

Van der Garde was afgelopen weekend bij de WEC-race op Spa en de DTM-seizoensopener op Hockenheim. De Nederlander was er niet alleen als toeschouwer, maar ook om te buurten en alvast wat lijntjes uit te gooien met betrekking tot een mogelijke toekomst in één van beide klassen.

Bij het eerstgenoemde evenement liep Van der Garde Formule 1-verslaggever Adam Cooper tegen het lijf, aan wie hij het volgende te vertellen had: “Je weet natuurlijk nooit wat er in de Formule 1 allemaal gebeurt, maar ik kijk nu vooralsnog naar het WEC en de DTM voor 2016.”

“Voor dit jaar zijn we er laat bij, dus het is nu vooral een kwestie van rondkijken”, vervolgt Van der Garde, die aangeeft dat hij de Formule 1 nog niet compleet uit zijn gedachten heeft gebannen ‘omdat je dat nooit doet met de Formule 1’. “Je blijft er altijd een klein beetje op hopen.”

“Na alles wat er gebeurd is, lijkt het me echter normaal dat ik er desondanks wél even genoeg van heb. Zeker in het begin is dat zo. Hoe meer ik er over denk, hoe meer het ook voelt als een soort opluchting, maar de Formule 1 is aan de andere kant natuurlijk wel waar ik altijd van heb gedroomd.”

“Er is dan ook een klein deel van me dat nog steeds aan de Formule 1 denkt, maar we zien het wel. Op het moment voel ik me lekker. Ik ben kalm en relaxed terwijl ik met volgend jaar bezig ben”, aldus de inmiddels dertigjarige coureur.

Volgens zijn manager is Van der Garde overigens door het Formule 1-team van Manor benaderd. Dat team zoekt een ervaren coureur, maar Van der Garde’s manager Jan Paul ten Hoopen heeft gezegd dat er ‘niet wordt gewerkt’ aan een deal met de achterhoedeformatie.

Van der Garde had aanvankelijk een contract om in 2015 voor Sauber te racen, maar dat werd door het team gebroken. Na een lange juridische strijd werd Van der Garde in het gelijk gesteld. Dat resulteerde echter niet in een racestoeltje, maar wel in een financiële schikking.