Met de komst van Bruno Senna naar Williams is er nog maar één plek beschikbaar in de Formule 1, bij HRT. Giedo van der Garde blijf desondanks positief.

 

“Ik wacht nog op nieuws”, meldt Van der Garde op zijn Twitterpagina. “Momenteel ben ik hard aan het trainen om mezelf zo goed mogelijk voor te bereiden. Ik ben optimistisch gestemd dat ik binnenkort goed nieuws kan brengen.”

 

Van der Garde moest afgelopen seizoen in de GP2 zijn meerdere erkennen in Romain Grosjean, die komend jaar voor Lotus in de Formule 1 actief is. Door een dramatisch slot van het seizoen liep de Nederlanders ook het vice-kampioenschap mis en eindigde hij slechts als vijfde in de eindstand.

 

Desalniettemin was Van der Garde hoopvol dat hij de overstap naar de Formule 1 zou kunnen maken. Van alle mogelijke scenario’s lijkt echter alleen het tweede stoeltje bij HRT nog een reële optie, nu Williams heeft gekozen voor Bruno Senna als teamgenoot van Pastor Maldonado. Maar mogelijk heeft Van der Garde net als Adrian Sutil nog een verrassing of plan-B achter de hand.