Renger van der Zande komt dit weekend met zijn Mercedes in actie op het Engelse Brands Hatch, waar de zesde ronde in het DTM-kampioenschap verreden wordt.

Van der Zande kent het circuit goed uit zijn Formule 3-tijd en weet dat een goede kwalificatie er essentieel is voor een goed resultaat. Tijdens de vorige race op de Nürburgring wist de coureur uit Nijmegen zich voor het eerst in de toptien te kwalificeren. De Mercedes-coureur is vol vertrouwen dat hij verder kan bouwen op die negende startplaats.

“Ik heb in het verleden veel in Engeland geracet, wat het extra speciaal maakt om hier met de DTM te komen”, aldus Van der Zande. “Ik heb goede hoop dat ik op Brands Hatch de stijgende lijn kan doortrekken. Daarvoor zal het belangrijk worden om me vooraan te kwalificeren, want inhalen is bijna niet mogelijk op dit circuit. We rijden er namelijk op de Indy-variant en die telt maar vijf bochten.”

Ook stelt Van der Zande dat je er bijna geen rustmomenten kent., “Je bent de hele tijd aan het sturen. Daarnaast belooft het ook nog eens een warm weekend te worden. Het wordt een flinke slijtageslag dus. Maar ik heb superveel zin in het weekend en kan niet wachten om weer in de DTM-auto te springen!”