Renger van der Zande heeft zijn eerste toptienklassering in de DTM binnen. Op de gerenoveerde Red Bull Ring in Spielberg kwam hij als tiende over de streep.

De Nederlander vertrok vanaf de dertiende startplaats, na twee elfde plekken zijn minste kwalificatie van het seizoen. Hij wist echter goed uit het gedrang te blijven in de eerste bocht en enkele posities winst te boeken.

Van der Zande bleef in de beginfase in het spoor van DTM-veteraan Gary Paffett en wist hem in de twaalfde ronde zelfs te passeren. Daarna moest hij echter direct de pits in voor zijn eerste van twee verplichte stops.

De pitstops verliepen niet geheel vlekkeloos zodat hij uiteindelijk weer achter Paffett op de baan kwam. En ook David Coulthard kwam voor hem terecht. Van der Zande kwam nog dicht in de buurt van de Schot, maar moest genoegen nemen met de tiende plaats. 

Alleen de topacht krijgt punten in de DTM, dus Van der Zande moet nog wachten op zijn eerste puntenfinish. De race in Spielberg werd gewonnen door Martin Tomczyk, voor Ralf Schumacher en Oliver Jarvis. Bruno Spengler behield met de vierde plaats de leiding in het kampioenschap.