*

Vandoorne: ‘Lastige periode goed voor mijn ontwikkeling’

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Vandoorne: ‘Lastige periode goed voor mijn ontwikkeling’
Sutton Images

Nee, Stoffel Vandoorne geniet niet van de problemen bij McLaren, maar de Belg denkt wel dat de situatie goed voor hem is in dat deze hem helpt zich te ontwikkelen als coureur.

Dat vertelt de Vlaming – die in vier raceweekends twee keer de finish haalde, één keer uitviel en één keer niet eens aan de start verscheen – aan Autosport. “Ik denk eigenlijk dat dit heel goed is voor mijn ontwikkeling als coureur”, zegt hij over zijn problematische seizoensstart.

“Natuurlijk, het is een moeilijke situatie, maar ik denk dat je hier ook enorm veel van leert”, verklaart Vandoorne dat. “Ik heb het in de opstapklassen namelijk nooit op een dergelijke manier zwaar gehad. Ik vocht altijd om overwinningen en titels en alles liep min of meer op rolletjes.”

“Je had uiteraard wel eens een slechte race, maar dat was dan een incident. Nu een lastigere periode meemaken, waarin het niet loopt als gepland, is nieuw voor me. In die zin kan ik hier veel van opsteken.”

Volgens Vandoorne leert hij er veel van omdat de omstandigheden hem dwingen in detail te kijken naar hoe de auto verbeterd kan worden. “Het is erg uitdagend om er met het team aan te werken terug te keren aan de top.”

Problemen met McLarens Honda-motor hebben Vandoorne al veel kilometers gekost.

Vandoorne bij McLaren
Vandoorne werkt nu al enkele jaren nauw samen met McLaren, dat hem in 2013 opnam in haar talentenprogramma. In 2014, 2015 en 2016 was hij testrijder van het team. Hij pakte ondertussen de GP2-titel en won verder races in de Japanse Super Formula en Formule Renault 3.5.

McLaren-teambaas Eric Boullier omschreef de situatie bij McLaren eerder als ‘niet ideaal’ voor Vandoorne, de enige coureur die al een gridstraf heeft gekregen wegens te veel motorwissels.

Vandoorne hoeft echter niet voor zijn plek bij het team uit Woking te vrezen. “We geloven in Stoffel en hebben hem voor de lange termijn vastgelegd.”