*

Vandoorne: ‘Voel me klaar om McLaren te leiden’

Daan de Geus

Daan de Geus

1 jaar geleden

Vandoorne: ‘Voel me klaar om McLaren te leiden’
Sutton Images

Stoffel Vandoorne denkt dat hij er klaar voor is een leidende rol te spelen binnen het team van McLaren. “Het team vertrouwt ook nu al erg veel op me.”

Gevraagd door Racer of hij denkt dat hij als teamleider binnen McLaren kan fungeren, mocht zijn meer ervaren teamgenoot Fernando Alonso vertrekken, laat Vandoorne’s antwoord aan duidelijkheid niets te wensen over: “Ik voel me daar honderd procent klaar voor.”

“Ik denk dat het allemaal de goede kant op gaat”, zegt Vandoorne, die na een wat stroeve seizoensstart het tij heeft gekeerd. De afgelopen twee Grands Prix scoorde hij bijvoorbeeld punten, waarna de Vlaming zelf de wedstrijd in Maleisië zijn tot nog toe beste race in de Formule 1 noemde.

Alonso (links) en Vandoorne.

Volgens Vandoorne, die bezig is aan zijn eerste volledige Formule 1-seizoen, vertrouwt McLaren nu ook al erg veel op hem om het team de goede kant op te sturen. “Want ik breng veel tijd op de fabriek door in de simulator, met de jongens van de aerodynamica-afdeling en met alle andere technische mensen.”

“Ik voel me dus zeker gereed om dit team te leiden. Verder blijft Fernando natuurlijk ook niet eeuwig bij dit team”, weet Vandoorne, wiens teamgenoot zelfs nog niet is vastgelegd voor 2018, terwijl hijzelf dat al wel is en McLaren heeft verklaard hem voor ‘langere tijd’ bij het team te willen houden.

“Ik weet ook niet of Fernando blijft, maar ik werk aan mijn kant van de garage gewoon zo hard mogelijk. Ik probeer niet te veel over mijn teamgenoot na te denken, als ik eerlijk ben. Ik probeer me simpelweg zo goed mogelijk voor te bereiden op de toekomst.”