Paul di Resta verloor eind 2013 zijn Force India-zitje en werd niet opgepikt door een ander team, waarna hij onderdak vond in de DTM. De Schot hoopt echter alsnog op een tweede kans in de koningsklasse.

In drie jaar tijd reed Di Resta, van 2011 t/m 2013, 58 Grands Prix voor Force India. Hij verzamelde daarin 121 punten en mag twee vierde plaatsen – en een twaalfde plek in de eindrangschikking van 2013 – als zijn beste resultaten overleggen.

Dit bleek echter niet genoeg Force India – dat voor 2014 voor Nico Hülkenberg en Sergio Pérez koos – of andere teams ervan te overtuigen hem een zitje te geven, waarna hij terugkeerde in de DTM, waarin hij eerder al van 2007 t/m 2010 actief was en in 2010 kampioen werd.

“Ik ben er echter nog altijd van overtuigd dat ik genoeg heb laten zien dat bewijst dat ik kan slagen in de Formule 1”, vertelt Di Resta aan Herald Scotland. “Helaas veranderen er echter soms dingen in de sport en was er door omstandigheden geen plek meer voor me.”

“Met dat soort tegenslagen moet je echter kunnen omgaan als sporter en het is hoe je dat doet dat het belangrijkste is”, vindt de coureur die er ondanks dat het niet loopt in de DTM alles aan doet daar het tij te keren én keihard werkt om terug te keren in de Formule 1.

Hoewel hij toegeeft dat het ‘heel teleurstellend’ was zijn plek in de koningsklasse te verliezen, vindt Di Resta het namelijk nog altijd ‘de beste raceklasse die er is’. “Ik hou van de Formule 1; ik vond alles eraan geweldig.”

Aangezien hij nog maar 28 is, blijft Di Resta geloven in de levensvatbaarheid van een comeback. “En ik ga er alles aan doen dat voor elkaar te krijgen. Ik heb het natuurlijk niet in eigen hand, maar heb al eens laten zien wat ik kan en ben meer vastberaden dan ooit.”

Foto: Di Resta rijdt in de DTM voor Mercedes. Hoewel dat merk domineert in de Formule 1, presteert het in de Duitse toerwagenklasse maar matig. Di Resta heeft bijvoorbeeld pas twee keer punten gescoord en staat veertiende in de tussenstand.