Het gaat druk worden volgende week voor de man met purschuim bij Force1ndia (de officiële schijfwijze volgens Michiel Mol). Bakken rijders gaan zich bij het team melden om te kijken of het wat voor ze is. Dat betekent overuren draaien voor de man die de stoeltjes schuimt, en wat te denken van de monteurs die elke dag de pedalen op de juiste afstand erin moeten schroeven. In totaal duiken een mannetje of zeven in de oude Spyker met de nieuwe kleuren. Adrian Sutil mag thuisblijven, die heeft immers al een contract voor 2008. Verder zal het dringen worden voor dat ene over gebleven stoeltje. Van sommige rijders begrijp ik het wel dat ze er een gooi naar doen; Christian Klien en Vitantonio Liuzzi. Van anderen totaal niet; Ralf Schumacher en Giancarlo Fisichella.

Ooit reden zij al voor dit team, alleen heette dat toen nog Jordan. Daarna hebben ze allebei de sprong naar boven gewaagd, al dan niet succesvol. Moet je dan nu, na al die jaren, weer in de achterhoede gaan rijden?

Of denken de beide heren dat ze zo vreselijk goed zijn dat zij wel even met de Force1ndia regelmatig in de punten zullen knallen. Als een voetballer van bijvoorbeeld Excelsior zijn profcarrière begint, vervolgens naar Liverpool, Real Madrid en Juventus gaat, zal hij aan het eind van de rit toch niet weer teruggaan naar Excelsior? Een beetje uitballen bij een amateurclub misschien, maar meer ook niet.

In dit specifieke geval lijkt het er op dat de heren Schumacher en Fisico graag ver van huis willen blijven. Zo graag dat ze achteraan willen rijden en een flinke reductie in salaris op de koop toe nemen. Dan wil je te graag en volgens mij is daar niemand bij gebaat. Dan zie ik liever jong vlees, zoals Sebastian Vettel. Door tegen wil en dank in de Formule 1 te willen blijven, houden zij die jonkies eruit.

Laten we hopen dat de jonge gasten deze twee veteranen tijdens de test doen verbleken, hebben wij volgend seizoen weer wat te vertellen over nieuwe aanwas, in plaats van oud vergeeld gras.

Groeten, Olav