Jean-Éric Vergne heeft opnieuw een goed woordje voor zichzelf gedaan met het oog op volgend seizoen, door vanaf de twintigste startplaats naar de punten te rijden. Achteraf worden ook bij Toro Rosso de reacties echter getemperd door het ongeval van Jules Bianchi.

“Ik was erg blij met mijn race, tot ik hoorde van het ongeluk van Jules”, zegt Vergne. “Het belangrijkste is nu dat we snel nieuws over hem krijgen.” Na zijn tweede stop boekte de Fransman elf posities winst, wat hem aan de finish met een negende plaats twee wk-punten opleverde. “Dat was een mooie prestatie”, zegt Vergne over zichzelf. “In de omstandigheden van vandaag was het moeilijk om geen fouten te maken terwijl je snel probeert te zijn.”

Ook teamgenoot Daniil Kvyat leek lange tijd op weg te zijn naar de punten, haalde Kimi Räikkönen in, maar een achteraf gezien ongelukkig getimede stop een paar ronden voor de race werd stilgelegd verpestte zijn feestje. “De auto reed lekker vandaag, maar de safety car en de rode vlag aan het einde kwamen voor mijn strategie precies op het verkeerde moment, zodat ik de punten misliep.” Kvyat is met zijn gedachten vooral bij Bianchi: “Ik hoop dat hij oké is.”

Teambaas Franz Tost zag tijdens de moeilijke race Kvyats vooruitgang. “Hij reed zijn allereerste geheel natte race, maar hij hield de auto prima onder controle. Dat laat zien dat we een goede leerschool voor hem geweest zijn op weg naar Red Bull Racing volgend jaar.”

Over Vergne is de Oostenrijker eveneens vol lof. “Zonder die rode vlag was hij op een nog hogere positie geëindigd. Hij was heel snel en reed een fantastische race. Punten zijn zowel voor hem als voor het team een geweldig resultaat.”