Na vijf keer op rij niet te hebben gescoord, waaronder viel uitvalbeurten, zat het Jean-Eric Vergne in Canada eindelijk weer eens mee. Net als in Australië eindigde hij als achtste.

Maar eerst wil Vergne graag zijn voormalige teamgenoot Daniel Ricciardo feliciteren met zijn eerste Grand Prix-overwinning. “Het zal zeker niet zijn laatste zijn”, voorspelt Vergne. “Hij is een fantastische kerel en een erg snelle coureur. Ik heb enorm veel respect voor hem.”

Vergne is ook blij met zijn eigen resultaat. “Ik heb alles gegeven”, zegt hij. “Het was een goede race, misschien wel de beste uit mijn carrière tot dusver. Misschien niet qua klassering, maar alles verliep perfect en ik heb eindelijk weer wat punten gescoord.”

Bij zijn teamgenoot Daniil Kvyat ging het na een reeks goede klasseringen juist wat minder.  “Een teleurstellend weekend”, concludeert de Rus. “Ondanks de tegenvallende kwalificatie ging ik de race in met hoge verwachtingen. Maar ik verloor een positie bij de start en maakte even later een fout in de eerste bocht. Daarna liep ik achter de feiten aan. Ik zette nog wel aan, maar op een gegeven moment verloor ik het vermogen en moest ik de strijd staken.”