Jean-Éric Vergne heeft zijn eerste doel van het weekend behaald door in de kwalificatie Q3 te halen. Zijn doelstelling voor de race van zondag is nu om – net als tijdens de seizoensopener – punten te pakken.

“Ik ben erg blij dat ik me als negende heb gekwalificeerd en voor de tweede keer op rij vanuit de top tien mag beginnen”, vertelt de Fransman, die na de vrijdagtrainingen al inzette op het halen van Q3.

Hoewel zijn STR9 volgens Vergne niet bijster goed presteerde in de regen en dat aandacht verdient, wist hij op het juiste moment in Q2 toch een goede ronde te rijden om door te dringen tot Q3.

Vergne, die vrijwel altijd snel is in de regen, vertrouwt er dan ook op ook morgen zijn doelstelling te kunnen behalen: “Ik heb er vertrouwen in dat het team en ik het goed kunnen doen en net als in Melbourne punten kunnen halen. Onze auto is snel genoeg.”

Kvyat
Teamgenoot Daniil Kvyat kwalificeerde zich als elfde. “Jammer dat mijn teamgenoot me net de toegang tot Q3 heeft ontzegd, maar Jean-Éric was simpelweg sneller, terwijl ik juist te terughoudend was in mijn laatste ronde”, treurt de Rus na, al zit hij ook weer niet te zeer bij de pakken neer: “Beginnen vanaf P11 is zo erg nog niet.”

Of Kvyat daadwerkelijk als elfde van start mag gaan, valt echter nog te bezien. Aan het begin van Q2 kwam hij immers met Fernando Alonso in aanraking. De Rus kan zich niet voorstellen dat hij straf krijgt, maar was hij in de ogen van Alonso duidelijk de schuldige: “Het was een onnodige en te agressieve actie”, zegt de Spanjaard over het incident dat nog beoordeeld moet worden door de wedstrijdleiding.