Toro Rosso is goed uit de Maleisische startblokken vertrokken. Met name Jean-Éric Vergne is tevreden en durft al te dromen van een plekje in Q3 op zaterdag.

“Dit was een hele goede dag”, aldus een goedgemutste Vergne. “Ik denk dat we twee nagenoeg perfecte sessies achter de rug hebben en ik ben zeer tevreden over de auto. Natuurlijk zijn er wel een paar kleinigheden waar we nog oplossingen voor moeten vinden, maar op dit moment lijken we erg sterk. Misschien kunnen we morgen zelfs wel voor een plekje in Q3 gaan.”

Daniil Kvyat
Voor een debutant is het altijd even acclimatiseren in Sepang. Zo ook voor de jonge Rus Kvyat: “Nu heb ik hier in een juniorklasse al wel ooit gereden, maar zo heet als vandaag heb ik het nog nooit eerder meegemaakt. Ik denk echter niet dat het me op wat voor manier dan ook heeft beperkt.”

“We hadden een druk programma op de rol staan. We hebben alle scenario’s voor de rest van het weekend al gesimuleerd op de baan, maar ik ben nog niet geheel tevreden met de afstelling van de auto. We gaan daarom met het team kijken waar we nog wat tijdwinst uit ons pakket kunnen persen.”