Jean-Éric Vergne heeft een uitstekende kwalificatie achter de rug. Met de achtste startplaats blijft hij teamgenoot Daniil Kvyat ruim voor. De Rus blijft steken op plaats vijftien.

“We hebben het geweldig gedaan vandaag!”. Jean-Éric Vergne is een tevreden man en dat mag hij ook zijn. De achtste plaats is naar eigen zeggen het resultaat van de vele manuren die in het team gestoken worden: “Het hele veld zit zo verschrikkelijk dichtbij elkaar. De enige manier om je dan te onderscheiden is door het ultieme rondje te rijden.”

“Het team en ik werken naar bepaalde doelen toe, en dit doel hebben we nu bereikt. De achtste plaats is voor ons een prachtig uitgangspunt voor de race en ik ga dan ook mijn stinkende best doen om een klinkend resultaat uit het vuur te slepen.”

Daniil Kvyat
Waar ‘Jev ‘ zijn geluk niet op kan, staat Daniil Kvyat het huilen naderbij dan het lachen: “Ik ben zeer teleurgesteld met het resultaat van vandaag”, luidt dan ook de simpele conclusie van de jonge Rus. “Gisteren heb ik niet veel kunnen rijden, maar deze ochtend leken we echt de juiste weg te zijn ingeslagen. Tijdens de kwalificatie was de auto echter weer lastig te besturen.”

“We moeten vannacht nauwkeurig kijken waar de remproblemen vandaan komen waar ik vandaag mee te kampen had. Ik ben ervan overtuigd dat het team met een oplossing komt. De vijftiende startplaats is verre van ideaal, maar ik zal zoals altijd honderd procent geven.”