Jean-Eric Vergne is vooralsnog vrij tevreden over de Toro Rosso. Na de goede resultaten in Maleisië en China hoopt hij in Spanje die lijn voort te zetten. Toch gaat nog niet alles van een leien dakje bij Toro Rosso, getuige de onverklaarbare dip in Bahrein.

“De auto is eigenlijk heel competitief”, vertelt Vergne op zijn blog op de website van Toro Rosso. “In Maleisië heb ik een goed resultaat geboekt en in China was het Ricciardo die liet zien waartoe de auto in staat is. We hebben een goed team en we werken goed samen. Ik denk dat we nog wel stappen kunnen maken richting de komende race.”

Toch heeft Vergne niet de volledige drie weken tussen de Grands Prix gebruikt om aan de auto te werken. In de tussentijd heeft hij namelijk zijn verjaardag thuis bij zijn ouders in Parijs gevierd. Op het feestje deed de Fransman ook nog eens aan teambuilding door medewerkers van Toro Rosso uit te nodigen voor een kartwedstrijd op de kartbaan van zijn ouders.

“We hopen dat we in Spanje weer goed voor de dag komen”, vervolgt Vergne. “We zijn met een naar gevoel uit Bahrein gekomen. Ik viel vroeg uit en Ricciardo was de langzaamste van het hele veld. Heel vreemd als je de week ervoor zevende wordt. We hopen snel te ontdekken waar het probleem ligt. Dan kunnen we in Barcelona weer belangrijke punten scoren.”