*

Vergne spaart banden voor inhaaljacht

Eelco den Boer

Eelco den Boer

4 jaar geleden

Vergne spaart banden voor inhaaljacht
Racepictures

Vanwege de gridstraf van tien plaatsen voor een loslopend wiel tijdens de vrije training, heeft Toro Rosso besluiten Jean-Eric Vergne in Q2 binnen te houden en daarmee een setje banden te sparen.

Vergne eindigde de kwalificatie op de zestiende plaats, maar moet morgen vanwege zijn straf dus achteraan starten. “Het was een tactische beslissing”, zegt Vergne over het feit dat hij in Q2 niet meer de baan op ging. “We hebben nu een setje nieuwe banden over om morgen een agressieve race te kunnen rijden. Ik denk dat het verstandige keuze was. Dit circuit leent zich weliswaar niet echt voor inhalen, maar ik ga mijn best doen om zo veel mogelijk auto’s te passeren.”

Een veel hogere klassering had er ook niet ingezeten voor Vergne. Teamgenoot Kvyat strandde op de dertiende plaats. “Er waren wel wat dingen die beter hadden gekund, maar toch denk ik dat dit het maximaal haalbare was”, zegt de Rus, die in zijn eerste vier races in de Formule 1 driemaal in de punten eindigde. “We hebben eerder gezien dat het mogelijk is om nog punten te scoren vanaf de dertiende startplaats.” 

Lees meer over

Kvyat Toro Rosso Vergne