Toro Rosso-coureurs Daniel Ricciardo en Jean-Eric Vergne krijgen morgen een mooie kans om te laten zien wat ze in huis hebben als ze zich van de negentiende en achttiende startplaats een weg naar voren moeten zien te banen.

Beide Toro Rosso’s sneuvelden in Q1, waar ze in tegenstelling tot de Caterhams en Marussia’s nog van intermediates waren voorzien. “Hier is een makkelijke verklaring voor”, zegt Vergne. “Een collectief falen. Dit mag niet gebeuren, maar iedereen maakt soms fouten. Het is frustrerend want de auto is het hele weekend al sterk.”  

Vergne reed vanmorgen in de derde vrije training nog de vierde tijd. “Een gemiste kans”, zegt hij over de kwalificatie. “Ik wist dat we in problemen verkeerden toen ik voor de tweede keer naar buiten ging en auto’s op slicks om me heen zag. We moeten hier lering uit trekken en ik geloof nog altijd in een goed resultaat in de race.” 

Ook Ricciardo hekelt de timing van zijn team. “Ik denk dat we iets langer hadden moeten wachten voordat we voor de tweede keer op intermediates op pad gingen”, verklaart hij. “De banden waren al versleten toen de condities het gunstigst waren. Natuurlijk is het frustrerend, maar we moeten dit achter ons laten en ons op de race concentreren.”