*

Verstappen: ‘Commotie om slipstreamen met Ricciardo niet nodig’

Redactie

Redactie

30 juni 2018 18:29

Verstappen: ‘Commotie om slipstreamen met Ricciardo niet nodig’
Sutton Images

Max Verstappen vindt dat er geen grote zaak moet worden gemaakt van het voorval met teamgenoot Daniel Ricciardo omtrent het slipstreamen in de kwalificatie. Volgens Verstappen is de zaak duidelijk en berust het op een misverstand.

Ricciardo moest in de kwalificatie telkens als eerste van de Red Bull-coureurs de baan op, om Verstappen een tow te geven. Bij Red Bull gaat één van de twee altijd voorop, waarbij per raceweekend wordt afgewisseld wiens beurt het is. In Oostenrijk was dat Ricciardo, maar de Australiër wilde Verstappen op het eind van Q3 ogenschijnlijk niet wederom een slipstream geven en reed daarom erg langzaam rond. Verstappen werd verzocht hem dan maar in te halen, maar dat liet Verstappen na. “Want ik hou me aan het plan”, legde hij later uit.

Ten overstaan van de verzamelde pers maakt de Nederlander daarbij duidelijk dat hij niet weet waarom Ricciardo niet doorhad dat hij gewoon weer voorop moest rijden, maar hij er niet te zwaar aan trekt. “Ik heb geen idee waarom hij het niet wist”, vertelt Verstappen, volgens wie alles – zoals teambaas Christian Horner al eerder verklaarde – duidelijk was aangegeven in de meetings. “Ik denk dat Daniel het gewoon verkeerd heeft verstaan. Ik weet het verder ook niet.”

“Vorig weekend reed ik voorop, dus dit keer was het zijn beurt. Iedereen verwachtte ook dat hij het zou doen.” Volgens Verstappen moet er ook zeker geen halszaak van worden gemaakt. Commotie hieromtrent is niet aan hem besteed. “Daniel had het denk ik niet door. Vandaar dat er in eerste instantie over werd gepraat, omdat hij niet blij was, maar hij heeft dus geen reden niet blij te zijn. Hij had niet door dat het zijn beurt was”, herhaalt Verstappen. Ophef, voor zover er sprake van is, om niks dus? “Ja.”