Max Verstappen en Daniel Ricciardo hopen in Spanje hun ongelukkige aanvaring in Azerbeidzjan achter zich te laten met een mooi resultaat. Beide Red Bull-coureurs bewaren goede herinneringen aan het circuit nabij Barcelona.

Verstappen verheugt zich erop terug te keren op de plek waar hij zijn eerste Grand Prix-zege boekte en weer in Europa te mogen rijden, waar ook de gemakken van het Energy Station tot zijn beschikking staan. Maar de belangrijkste reden waarom hij uitkijkt naar de race in Spanje is omdat het een goede graadmeter is voor de krachtsverhoudingen tussen de teams.

“Iedereen heeft veel ronden gereden in Barcelona, maar ik ben heel benieuwd hoeveel progressie de auto’s hebben geboekt”, verklaart Verstappen. “Wij hebben veel updates en hopelijk pakken die allemaal positief uit en zitten we nog dichter bij de top. Het kan een bepalend moment zijn in het seizoen, dus het wordt heel interessant om te zien hoe iedereen ervoor staat.”

Ook teamgenoot Daniel Ricciardo noemt de start van het ‘Europese seizoen’ een spannende periode. “In zekere zin begint hier de zomer waar ik zo van hou”, stelt hij. “Het is een leuk circuit, dat we allemaal goed kennen. Er zit van alles in. Vorig jaar haalde ik hier mijn eerste podiumplaats van het seizoen en ik ga zeker proberen dat resultaat te herhalen of te verbeteren.”