Red Bull wacht vanavond en zaterdagochtend nog aardig wat sleutelwerk aan de RB15, want Max Verstappen is ‘nog niet happy’ met het weggedrag van zijn auto.

Verstappen, vijfde en zesde in de twee vrijdagtrainingen, vertelt op het eind van zijn werkdag op het Bahrain International Circuit dat het team ‘nog aardig wat werk’ te doen heeft. “Ik ben namelijk nog niet happy met hoe de auto zich gedraagt.” Vooral op de zachte banden niet: “Daarop missen we grip. Op de medium banden gaat het wel goed, zijn we een stuk competitiever. Dat met de zachte banden moeten we echt nakijken.”

Lees ook: VT2: Ferrari opnieuw het snelst, Hülkenberg nestelt zich op P5 tussen Bottas en Verstappen

De Nederlander rept verder over een dag die ‘wel oké’ was. Voor de kwalificatie van zaterdag wil hij zich nu echter nog niet aan voorspellingen wagen. Dat Ferrari zo sterk was op de openingsdag – Sebastian Vettel was in VT2 acht tienden sneller dan Verstappen – kwam verder niet als een verrassing voor de Red Bull-rijder. “Dat hadden we wel gedacht, maar we moeten het gat wel dichten.”

Teruglezen: Liveblog GP Bahrein: Vettel het snelst in VT2, Wolff ziet ‘een ander Ferrari’

Wie ook nog werk te doen heeft, is Verstappens teamgenoot Pierre Gasly. Na een zuinig debuutweekend voor Red Bull in Australië, kwam hij in Bahrein prima uit de startblokken met een zesde tijd in de eerste training, maar in de tweede zakte hij naar plek twaalf. “Op zich waren beide trainingen goed, maar in VT2 probeerden we iets met de banden dat niet werkte. Op de softs komen we nog snelheid te kort, daar moeten we vanavond echt aan werken.”