Natuurlijk is het een mooie herinnering, en natuurlijk is het leuk om terug te zijn in Barcelona, waar hij vorig jaar zijn eerste race won. Maar het is niet genoeg voor Max Verstappen, die sowieso liever vooruit kijkt.

“Het is altijd mooi om hier terug te komen, maar het is inmiddels 2017, 2016 ligt achter ons”, zegt de Red Bull-coureur, volgens wie het ook wel een beetje vreemd zou zijn als hij terug zou blijven kijken: “Ik blijf er niet bij stilstaan om er van te blijven genieten. Ik kijk liever vooruit.”

Dat komt ook omdat Verstappen meer wil, zo benadrukt hij. “Ik vind één overwinning niet genoeg. Ik zit niet in de Formule 1 om maar één keer te winnen. Ik wil meer”, klinkt het strijdvaardig, alvorens Verstappen zich ook realistisch toont: “Op dit moment kunnen we niet winnen met onze auto.”

Verstappen kan op veel steun van Nederlandse fans rekenen in Spanje.

Natuurlijk, erkent Verstappen, er kunnen altijd gekke dingen gebeuren. “Al moeten er dan nu wel vier auto’s voor me tegen elkaar rijden in plaats van twee, dat zijn er best wel wat”, grapt hij. De Nederlander denkt namelijk niet dat Red Bulls Barcelona-update in één keer het verschil gaat maken.

“We zien wel hoeveel dichterbij we kunnen komen, maar we gaan echt niet ineens anderhalve seconde vinden.” Teamgenoot Daniel Ricciardo sluit zich daar bij aan: “Er zijn veel nieuwe onderdelen om op de auto te schroeven, maar het blijft in de basis dezelfde auto.”

“Daarom mogen we vooraf niet te veel verwachten”, meent de Aussie, volgens wie het vooral om aerodynamische updates gaat. “De sidepods, de vleugels, dat soort dingen. Dat is ook vrijwel het enige waar je aan kan werken, op mechanisch vlak heb je eigenlijk gewoon wat je hebt. Ik denk niet dat we dit weekend ineens winnen, Al zouden de nieuwe onderdelen wel het één en ander moeten brengen.”