Het natte asfalt van de Hungaroring leek perfect geschikt voor een kwalificatiestunt, maar toch behaalde Max Verstappen slechts een zevende startplaats. Hij moest in een verregende kwalificatie meer dan twee seconden toegeven op snelste man Lewis Hamilton.

Verstappen kwam er in het derde kwalificatiedeel niet aan te pas. Hij zette als eerste een tijd neer –  een 1:38,032 – en zag daar vervolgens de ene na de andere coureur onderdoor duiken. In de rest van Q3 slaagde hij er niet meer in om zijn tijd te verbeteren. Teamgenoot Daniel Ricciardo verging het nauwelijks beter. De Australiër werd uitgeschakeld in Q2 en start zondag als dertiende.

De kwalificatie begon nog droog, met alleen wat natte plekken op het asfalt. Net als de rest van het veld begon Verstappen in Q1 op intermediates, maar schakelde hij al snel over naar ultrasofts toen die sneller bleken. Precies op dat moment begon het te druppelen. Ricciardo probeerde het op softs en moest vrezen voor uitschakeling, maar Verstappen kwam geen moment in de problemen. Hij werd tweede achter Vettel.

In de tweede sessie begon het pas echt hard te regenen. Verstappen reed op intermediates de derde tijd, nog voordat het circuit zo net werd dat alleen full wets nog volstonden. Ricciardo was minder fortuinlijk. Zijn eerste rondetijd was niet snel genoeg voor een plek bij de eerste tien, waarna het te nat werd om daar nog wat aan te doen.