Max Verstappen kwam bij de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico niet verder dan de derde tijd, achter respectievelijk Charles Leclerc en Carlos Sainz van Ferrari. Jammer, oordeelde de drievoudig wereldkampioen. Maar niet onoverkomelijk in de race.

“Het was erg lastig, want we hadden weinig grip. Toch was het nog vrij close”, zo stelde Verstappen na afloop. “De punten worden gelukkig op zondag verdeeld. Natuurlijk had ik liever als eerst willen starten, maar we kunnen nu optimaal profiteren van de slipstream richting de eerste bocht. Het is een lange race, dus er is nog van alles mogelijk.”

Lees ook: Ferrari verrast met dubbelslag tijdens kwalificatie in Mexico

Verstappen had voorafgaand aan de kwalificatie al laten weten stevige concurrentie te verwachten. Dat bleek ook, al kwam de snelheid van beide Ferrari’s in de finale vanuit het niets. De Limburger heeft reden voor optimisme: hij won de race in Mexico-Stad al viermaal. Daarnaast is de snelheid van Red Bulls RB19 in de race doorgaans beter dan over één ronde. Overigens krijgt Max Verstappen op de tweede startrij gezelschap van een oude bekende. Voormalig teamgenoot en vriend Daniel Ricciardo verraste met een vierde plaats.

Lees hier alles over de Grand Prix van Mexico 2023


De speciale kampioensuitgave van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel. Het magazine is ook al digitaal te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland! Lees alles over de bijzondere WK-trilogie van Max Verstappen, ook met unieke fotografie van onze huisfotograaf Peter van Egmond.

In dit nummer verder o.a:

  • Exclusief interview Oranje-bondscoach Ronald Koeman: ‘Max doet me aan Messi denken’
  • Red Bulls teambaas Christian Horner blijft zich verbazen: ‘Alle superlatieven voor Max zijn op’
  • Fotoserie: Verstappens snelle weg naar de derde wereldtitel
  • Het uitgekiende F1-traject van Jan Lammers en zoon René
  • Gallery: het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Columns Noël Ummels en Nelson Valkenburg
  • F1 Insider Graham Watson over FOM’s commerciële belang van een nieuwe superster
    En verder alles over Max Verstappens kampioensweekend in Qatar!