Max Verstappen is van mening dat Honda terecht voorzichtig begon met het openzetten van de motor, na ‘alle negatieve dingen’ bij McLaren. Honda wilde opgeblazen motoren voorkomen na de dramatische samenwerking met McLaren, en Verstappen vindt dat het de juiste aanpak is geweest.

”Natuurlijk ben ik blij”, zegt Verstappen over zijn seizoensstart tegen Motorsport.com. ”Aan het begin van de samenwerking met Honda was ik altijd al voorzichtig. Ik wist dat het geweldige mensen waren en dat ze goede resultaten zouden halen, maar we hadden begin dit jaar duidelijk onze eigen problemen aangezien de auto om een of andere reden niet was zoals we wilden.”

Lees ook: Verstappen prijst mentaliteit Honda: ‘Ze weten wat ze moeten doen en zijn enorm toegewijd’

Naast Honda kwam daarom ook Red Bull met verbeteringen. ”We werken allemaal hard, en de mensen in de fabriek werkten ook hard om snel met nieuwe onderdelen te komen. Natuurlijk stond Adrian (Newey) erbovenop, en ik denk dat we heel snel een auto hebben samengesteld die heerlijk is om in te rijden. Sinds Oostenrijk hebben we een aantal nieuwe onderdelen meegebracht, en dat leek het keerpunt te zijn voor ons. We konden eindelijk echt pushen met de auto”, aldus Verstappen.

Foto: Motorsport Images

‘Hadden dat kleine zetje nodig’
Honda deed aan het begin van het seizoen nog rustig aan, omdat het geen risico wilde nemen dat de motoren al snel kapot zouden gaan. Verstappen denkt dat die voorzichtige houding komt door de lastige periode bij McLaren, waar het Britse team veel gridstraffen kreeg door motorwissels. ”Ik denk ook dat we meer uit de Honda motor zijn gaan halen, omdat Honda volgens mij in het begin geen kapotte motoren wilde hebben. Je kunt zien dat we wat harder pushen, maar het is nog steeds prima. Maar na de negatieve dingen die ze bij McLaren hadden met alle opgeblazen motoren en andere dingen, waren ze voorzichtig. Ik denk dat het de juiste aanpak is geweest”, aldus Verstappen.

Lees ook: Leclerc over rivaliteit met Verstappen: ‘Als kinderen spraken we nooit met elkaar’

Door de verbeteringen kon de 21-jarige Nederlander de winst pakken in Oostenrijk en Duitsland. Die kleine verbeteringen waren volgens Verstappen hard nodig. ”Als je de auto begint te verbeteren en je komt steeds dichterbij, dan heb je dat kleine zetje nodig van de motor, want Ferrari doet dat en Mercedes tot op zekere hoogte ook. We hadden die kleine zet dus nodig, en nu staan we plotseling elk weekend erbij of ongeveer in de mix. Zoals je zag kwam de auto in Oostenrijk tot leven, we vlogen als het ware”, aldus de Red Bull-coureur.

Verstappen is ervan overtuigd dat hij in Engeland een veel beter resultaat had kunnen halen. De Nederlander kwalificeerde zich op de tweede startplaats, maar eindigde slechts vijfde na een lang gevecht met Leclerc en uiteindelijk de crash met Vettel. ”In Silverstone hadden we tweede kunnen eindigen, maar ik kon mijn snelheid niet aantonen omdat ik steeds vastzat achter iemand en toen had ik ook nog het gevecht met Charles Leclerc”, blikt Verstappen terug.