De lucht is geklaard tussen Max Verstappen en Carlos Sainz. Nadat de Nederlander in Singapore tot tweemaal toe het verzoek zijn teammaat te laten passeren negeerde, reageerde Sainz in eerste instantie teleurgesteld en boos.

Toro Rosso-teambaas Franz Tost gaf Max Verstappen na de race direct gelijk. Het team had berekend dat Sainz op nieuwere banden een betere kans had Sergio Pérez bij te halen. Maar in de praktijk bleek dat niet het geval. Ze hadden geen rekening gehouden met hoe snel Verstappen nog zou zijn op ouder rubber.

Met een duidelijk “NO” maakte Verstappen duidelijk niet aan de kant te willen gaan voor de Spanjaard. Vader Jos gaf hem daarin groot gelijk. “Ik had hem onder zijn kloten getrapt, als hij dat wel gedaan had”, verklaarde senior direct na de race.

Verzoening

In Japan legt Verstappen uit dat er geen verzoeningsgesprek nodig was. “De relatie tussen Carlos en mij is niet veranderd. Ik probeerde Pérez in te halen en was erg dichtbij, maar keek ondertussen ook in mijn spiegels. Ik had niet het gevoel dat Carlos zo dicht achter mij zat dat hij een poging kon wagen, dus ik bleef zitten waar ik zat. We hebben er na de race nog met het team over gepraat en alles is uitgesproken.”

Verstappen legt uit dat er meteen is gekeken naar de toekomst, mocht zo’n situatie zich weer voor doen. “We hadden duidelijker naar elkaar moeten zijn over de boordradio. We hebben het besproken en hopelijk gebeurt het niet nog een keer. En met heldere communicatie kunnen we dat ook voorkomen.”