Max Verstappen reageerde vrijdag meteen na afloop van de sprintkwalificatie op de Oostenrijkse Red Bull Ring nuchter op het resultaat. Ondanks een vrije training met hindernissen liet hij in de zogenoemde sprint shootout soeverein de snelste tijd noteren. Weer gewoon pole position dus voor Verstappen. “Niet slecht. Ik verloor wat tijd door verkeer”, meldde hij over de boordradio aan zijn race-engineer Gianpiero Lambiase.

Voor Verstappen betekende het zijn achtste sprintpole position in zijn carrière. Achter Verstappen kwalificeerde Lando Norris zich als tweede voor de sprintrace, die zaterdag om 12.00 uur van start gaat.

Lees ook: Horner: ‘Als Mercedes een Verstappen wil, dan is Jos beschikbaar’

“Het is altijd mooi om hier de snelste te zijn voor alle supporters in oranje. Vanaf het begin was de balans van de auto al goed. We hebben na de trainingen nog wat kleine aanpassingen doorgevoerd. Dit is een goede start van het weekend”, aldus Verstappen op de grid na het veiligstellen van de pole position.

Lees hier alles over de aankomende Grand Prix van Oostenrijk


De nieuwste editie van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel, maar is ook digitaal te bestellen (met gratis bezorging in heel Nederland!)