*

Verstappen tempert de verwachtingen: ‘Podium maximaal haalbare komende races’

Laurens Stade

Laurens Stade

21 oktober 2019 14:15

Verstappen tempert de verwachtingen: ‘Podium maximaal haalbare komende races’
Motorsport Images

Max Verstappen verwacht niet dat hij kans maakt op de overwinning in de resterende races van dit seizoen. Volgens de Nederlander is het podium het maximaal haalbare, zelfs bij de Grand Prix van Mexico die hij de afgelopen twee jaar op zijn naam schreef. 

Na een sterke eerste seizoenshelft, waarin Verstappen de overwinning pakte in Oostenrijk en Duitsland, is het sinds de zomerstop achteruitgegaan. In België viel de Nederlander al in de eerste ronde uit na contact met Kimi Räikkönen, en in Italië en Japan liep Verstappen ook al schade op in de eerste ronde.

Verstappen verwacht niet veel van de resterende races dit seizoen. ”Ik denk niet dat er dit seizoen nog een circuit is waar we echt bijzonder werk kunnen verrichten”, zegt Verstappen in gesprek met Motorsport.com. ”Het is op dit moment het maximaal haalbare om in de buurt van het podium of om op het podium terecht te komen.”

Stappen voor 2020
Volgens Verstappen, die de afgelopen twee edities van de Grand Prix van Mexico op zijn naam schreef, bieden de vorige overwinningen geen garantie dat Red Bull dit jaar opnieuw goed zal presteren in Mexico. ”Je moet realistisch zijn. Natuurlijk hebben we het hier de afgelopen jaren goed gedaan, maar dit seizoen hebben we het wat lastiger gehad, met name op het gebied van de balans in de auto. Ik verwacht niet dat we dat dit jaar zomaar zullen herhalen. Zeker als je kijkt naar Ferrari. Zij zijn erg snel op de rechte stukken. Dus als we om het podium kunnen vechten dan hebben we goed werk geleverd”, aldus Verstappen.

Verstappen geeft de hoop op de wereldtitel in 2020 nog niet op, maar Red Bull moet volgens hem direct bij de seizoensstart er goed bij staan. ”De laatste jaren waren we overduidelijk niet sterk genoeg. Ik hoop dat we volgend jaar stappen kunnen zetten zodat we kunnen vechten om het kampioenschap. Maar het is op dit moment nog lastig om te zeggen of we die stappen kunnen zetten. We weten wat we van Honda krijgen aan het begin van volgend seizoen, dus dat is goed nieuws. We moeten daarnaast natuurlijk kijken waar we dit jaar de fouten maakten en hopelijk kunnen we deze oplossen voor volgend jaar”, aldus Verstappen.

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Red Bull Verstappen