Max Verstappen sluit de eerste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije af op de vierde plaats. Terwijl Daniel Ricciardo de snelste tijd rijdt, moet Verstappen ook Kimi Räikkönen en Lewis Hamilton voor zich dulden.

Verstappen gaat als de eerste baan op, met een raster met sensoren achterop zijn auto gemonteerd. Ook Ricciardo gaat vroeg op pad en zet als eerste een tijd op de borden. Red Bull heeft nieuwe onderdelen meegenomen naar de Hungaroring en die moeten natuurlijk geëvalueerd worden. De voorvleugel, die volgens concurrenten te flexibel zou zijn, is inderdaad verstevigd.

Terwijl Ricciardo op de softs de derde tijd neerzet, blijft Verstappen met de supersofts op de vijfde plaats hangen. Hij staat daarmee tussen de Ferrari’s van Räikkönen en Vettel op ruim een seconde van Hamilton, de snelste van de twee Mercedes-coureurs. Nico Hülkenberg duwt Verstappen nog een plekje terug.

Op een nieuwe set supersofts noteert Ricciardo de snelste tijd. Ook Verstappen verbetert zich, maar blijft op gepaste afstand van zijn teamgenoot. Achter Kimi Räikkönen en Lewis Hamilton, maar voor Valtteri Bottas en Sebastian Vettel, eindigt hij op de vierde plaats in de openingstraining.