Waar velen van zijn collega’s afwachten wat de wedstrijdleiding zal beslissen over de Q3-chaos, weet Max Verstappen één ding zeker: hij zal als laatste starten. De Nederlander had nog de mogelijkheid om Lando Norris en Pierre Gasly achter zich te laten maar kon door problemen geen tijd noteren. 

Verstappens eerste run werd onderbroken omdat Sergio Perez stilviel met een kapotte Racing Point. Toen Verstappen bij de hervatting nog een tijd wilde neerzetten, begon zijn Honda-motor te pruttelen. “Het was niet hetzelfde probleem als eerder dit seizoen maar het had wel hetzelfde effect op het vermogen”, aldus Verstappen bij Ziggo Sport.

Lees ook: Leclerc verslaat Hamilton in gevecht om pole na bizarre anticlimax

Er viel weinig te winnen gezien de onvermijdelijke gridstraf, Red Bull schroefde de nieuwe versie van de Honda-motor achterin met de penalty als gevolg. Desondanks wilde de Nederlander de nieuwe krachtbron toch even uitproberen. “Daarom ging ik ook nog naar buiten, ik wilde nog een ronde neerzetten om te kijken hoe het ging. Daar is helaas niet van gekomen.”

Er zit dus niets anders op dan een inhaalrace morgen, of dat met regen of zonneschijn moet gaan gebeuren is nog afwachten. “Ik geef de voorkeur aan nat!”, grijnsde Verstappen. “Alles voelde wel goed aan, ik heb er vertrouwen in. Het ligt er ook aan hoe je door het verkeer gaat.”

Lees ook: Leclerc pakt zijn vierde pole voor Ferrari: ‘Wat een rotzooi was dat, maar we hebben pole’