Max Verstappen heeft in Singapore nog maar eens herhaald blij te zijn met Red Bulls overstap naar Honda in 2019. De Nederlander benadrukt verder dat het team nog altijd aan de 2018-auto werkt.

Mercedes-coureur Lewis Hamilton stelde donderdag in de FIA-persconferentie vernomen te hebben dat Red Bull niet meer aan de auto van dit jaar werkt en zich puur op die van 2019 concentreert, als er dus een Honda- in plaats van Renault-motor achterin ligt, maar daar klopt volgens Verstappen niks van. “Ik heb geen idee waar hij dat vandaan heeft.”

“Natuurlijk, we werken al aan de auto voor volgend jaar, maar dat doen zij ook. En we hebben genoeg mensen om ook deze auto daarbij nog te ontwikkelen”, zegt hij over de RB14, waarbij hij er nog altijd van overtuigd is dat het los van de motor ‘een hele goede auto’ is. “Maar als je op motorisch vlak zo veel te kort komt als wij, moet je puur met je chassis eigenlijk vijf, zes tienden goedmaken op Ferrari en Mercedes en dat zit er niet in”, beseft een realistische Verstappen.

De Nederlander is daarom blij met Red Bulls aanstaande overstap naar Honda, herhaalt hij. “Ik heb er echt vertrouwen in. Niet dat we in het begin gelijk op hetzelfde niveau zullen zitten als Mercedes en Ferrari, maar ik denk wel dat we er dichterbij komen dan we ooit zijn geweest met Renault. Zeker op basis van wat we de laatste weken hebben gehoord van Honda. Tot nog toe heeft Toro Rosso (Red Bulls juniorteam dat al met Honda’s rijdt, red.) ook alles gekregen wat Honda heeft gezegd. Dat werkt dus gewoon goed.”

Lees ook – Verstappen verwacht geen toonaangevend Red Bull in Singapore: ‘Dit is geen Monaco’