*

Verstappen wel in voor laatste stunt: ‘Ging beter dan verwacht, net als Brazilië’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

23 november 2018 18:48

Verstappen wel in voor laatste stunt: ‘Ging beter dan verwacht, net als Brazilië’

Zit er nog één laatste stunt in voor Max Verstappen? De twee vrije trainingen van vandaag stemde in ieder geval positief. “Zowel de korte als de langere runs zagen er goed uit, ik ben tevreden met hoe het tot nu is gegaan.”

In de eerste vrije training reed de Nederlander de snelste tijd, in de tweede training moest hij alleen Mercedes-coureur Valtteri Bottas voor zich dulden. Zij het op zeer kleine achterstand. “De auto werkt gewoon weer heel goed. Beter dan verwacht eigenlijk, net als in Brazilië. Het voelt vanaf het begin in orde en dan gaat het vrijdags eigenlijk meteen naar de zin.”

Lees ook: VT1: Verstappen naar snelste tijd in Abu Dhabi

Foto: Sutton Images

Het uitstapje dat Verstappen had in VT2 baart hem geen zorgen. Bij het uitkomen van de voorlaatste bocht ging hij iets te wijd en kwam hij op de zogenaamde sausagecurb terecht. “Het ging allemaal soepel op dat ene momentje na toen ik met de bodem over die lange curb schuurde. Gelukkig was er weinig schade dus we konden weer verder. Ik verwacht niet dat deze kerbstone een groot probleem zal zijn in de race, we zullen hem niet zo wijd gaan dat we hem opnieuw tegenkomen.”

De lange runs zijn ook hoopgevend voor Red Bull waar bandenmanagement dit seizoen het grootste wapen is. “En ook hier zijn we er weer goed in. Ik verwacht dat dit ook weer een circuit is waar dat de doorslag zal geven. Hopelijk spelen we het weer goed uit. Het was een goeie laatste vrijdag van 2018, nu is het tijd om te kwalificeren.”

Lees ook: Verslaggever André Venema: ‘Vooral Max en Bottas willen nog wat laten zien’

 

Lees meer over

Max Verstappen Red Bull